2 KM UKK-KÄVELYTESTI

Perinteinen UKK-kävelytesti arvioi terveyskunnon keskeistä osatekijää kestävyyskuntoa. Testissä kävellään kaksi kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti terveyttä vaarantamatta. 2 kilometrin kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä. 

Erittäin hyväkuntoisille testiä ei suositella. Säännöllisesti kestävyysliikuntaa yli viisi tuntia viikossa noin tunnin kerrallaan harrastaville se ei välttämättä anna luotettavia tuloksia.  

Kestävyyskunto tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Sen avulla testattavalle voidaan antaa palautetta hänen aerobisen kuntonsa riittävyydestä suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn. 2 kilometrin kävelytesti perustuu arvioon maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max). Se ilmaistaan kuntoindeksinä, jossa iän vaikutus on otettu huomioon. Kuntoindeksi kertoo kuntotason verrattuna samanikäisten naisten ja miesten viitearvoihin. 

Testin kulku:

  • asiakkaan taustakartoituskysely
  • alkulämmittely
  • kävelytesti; kävellään 2 km tasaista, reipasta vauhtia
  • loppusykkeen mittaus
  • testipalaute

Testi suoritetaan esim. urheilukentällä tai muuten tasaisessa maastossa. Varusteiksi riittää ulkoliikuntavarustus ja lenkkitossut. UKK-kävelytesti sopii hyvin ryhmille, esim. kaveriporukoille tai työyhteisöille. Kävelytestin yhteydessä työyhteisölle voidaan järjestää muutakin hyvinvointia tukevaa ja edistävää toimintaa. Kysy tarjous!

ProMethod-valmennus/testaus

Valmennuksen tavoitteena on parantaa lihastasapainoa, korjata puolieroja ja poistaa häiritseviä kipuja ja oireita sekä ehkäistä rasitusvammoja. Ilman lihasten syvää tukea ja riittävää liikkuvuutta kuntosali- tai lajiharjoittelu, puhuttamattakaan tavallisesta työnteosta, ei ole tehokasta ja turvallista. ProMethod- valmennukseen kuuluu alkukysely sekä kehon lihastasapainon, liikkuvuuden ja liikehallinnan testaus. Testien perusteella tehdään harjoitusohjelma heikkouksien kehittämiseksi ja lisäksi ohjataan alkulämmittely- ja kehonhuolto ohjelmat. ProMethod tarjoaa harjoittelun tueksi toiminnallisia, aktivoivia, liikkuvuutta ja hallintaa parantavia harjoitteita. 

ProMe- valmentaja rakentaa testien perusteella yksilöllisen, ongelmia korjaavan harjoitusohjelman muun harjoittelun tueksi ja ohelle. ProMe- valmentaja huomio kehon myofaskiaaliset jatkumot, aiemmat vammat ja vaivat ja tämänhetkiset oireet.

Ideologian ydin on dynaaminen syvä tuki. Niin urheilussa kuin arkielämässä nivelemme tarvitsevat syvän tuen ja täyden liikeradan liikkuessamme. 

Valmentajalla on käytössään digitaalinen liikepankki, jolla ohjelmia voi rakentaa ja lähettää asiakkaalle. Harjoitteemme ovat dynaamisia, kehon ja nivelten kannattelua tukevia, urheilua sekä arkitoimintoja tukevia. Tuki- ja liikuntaelimistön terveys on edellytys myös muille kunto- ominaisuuksille ja painonhallinnalle.

ProMethod- valmennus sopii kaikentasoisille, ikäisille ja eri taustan omaaville liikunnan aloittajasta enemmän liikkuvaan henkilöön.  Jos sinulla on akuutti vamma/trauma tai useita liikkumiseen vaikuttavia rajoittavia tekijöitä, suosittelen ottamaan yhteyttä fysioterapeuttiisi. 

Ensimmäisellä tapaamisella tehdään alkukartoitus ja testit. Toisella tapaamisella käydään läpi testauksen perusteella valikoidut liikkeet ja harjoitteet sekä saat valintasi mukaan treeniohjelman/kotiharjoitteita/alkulämmittelyn/kehonhuolto-ohjelman, joita voi helposti hyödyntää sellaisenaan tai muun treenisi oheisharjoitteina.  

Voit myös kysyä testi/treeni kokonaisuutta omalle kaveriporukalle, työyhteisölle tai harrastejoukkueellesi.  

 

Yhteys

Ella Liimatainen

040 7703122

ella.liimatainen@hotmail.com

 

Opintie 6A, Huittinen (Liikuntakeskus Spiraali)